2.8.11

Dek kerana naget seketul

Pagi itu, aku datang kerja tidak seperti biasa. Maksud aku, lebih awal dari biasa. Sebagai seorang pekerja yang perlu menjadi contoh kepada rakan-rakan yang lain,aku gagahkan diri datang awal (padahal semalam dah kena sound dengan gua punya projek manager datang lambat briefing. damm!)

Selepas selesai short meeting pagi, aku bergeges kemeja penyelia aku yang aku rasa paling cooolll yang pernah gua jumpa. Biar aku namakan dia sebagai Abg F. Setelah kurang lebih berbincang dengan serius perihal kerja yang tak akan pernah habis, dia dengan baik hati membuka tapaware bekalan isterinya. lalu menghulur kepada aku untuk dijamah. "Wah, naget tempura.febret gua tu". Dengus aku didalam hati. Tanpa berfikir panjang, aku terus capai memandangkan kalau aku tak capai sekarang akan habis jua dibelasah rakan-rakan yang lain. Perlahan-lahan ku kunyah secebis demi secebis. "Sedap pulak,moh rembat seketul lagi pon cantek ni". Namun kali ini aku tidak ikutkan kata hati ku lagi. Lantas terus duduk ditempatku menghabiskan cebisan-cebisan naget yang terselit dicelahan gigi ku. Tiba-tiba aku tersentak dari lamunan.....




CILAKAK, gua kan puasa sunat hari ni!!!


Aku membiarkan terus hari ku itu berlalu dengan niat berpuasa sunat. Harap diterima oleh-NYA ....Amin.


SEKIAN.

13 Rungutan & Aduan:

tieykah berkata...

HAHAHAHA

Puasa sunat

Baru lu update bro

cik pha berkata...

hahaha takpe ni y wajib dah dtg ni haha

HiSaM ! ! ! berkata...

haha...gua tertinggal flight da...keh3.izan dah sound gua da.

HiSaM ! ! ! berkata...

cik pha : harap kejadian tersebut tidak berulang.lebih2 lagi dengan niat.haha

izfanora berkata...

saja nak tyg nuget tue.. !

puasa wajib dah nie oi.. cerita puasa sunat baru kuar.. :P

HiSaM ! ! ! berkata...

izfanora : kira same la tu.cite puase.hahaha

Liyana Zahim berkata...

Peh tgugat iman tgk naget!!! Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Farra Ros berkata...

wa harap lu x terbabas lagi untuk PUASA WAJIB nie

HiSaM ! ! ! berkata...

liyana : ketuk lutut cepat

farra : gua yang wajib lum terbabas lagi la...hahaha.harap.

EZAN IDMA berkata...

nnti saya maskkan utk awk :p

HiSaM ! ! ! berkata...

ezan idma : lu masakkan gua siakap stim limau k.ada bran?stkt naget ape barang

Farra Ros berkata...

wa doakan lu x terbabas..tapi orang ckp kalo terlupa 2 rezki dari allh.kalo stakat stim limau 2 kacang goreng jek bg ezan....lu soh masak siakap 7 rasa pon dia reti

HiSaM ! ! ! berkata...

farra : gua harap ezan tak masak siakap tak ada rasa la...kalau ada siakap satu rasa pon gua da ok.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...