12.9.11

Masing-masing la beb

Aku tak kira lambat ke cepat. Aku nak ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin kepada semua (walaupon gua tau berapa org je yang baca blog sengkek ni). Cerita pasal raya ni, memang 2 keturunan tak abis. Macam-macam nak cerita, tu yang keluar kuih bertelap-telap.

Tapi simple je sebenarnya, pengertian Hari Raya ni berbeza ikut individu. Ada yang nak seba serbi baru. Kereta, rumah, baju, langsir, kasut sampai ke sepende pon nak baru. Ade ke. Chet! Bagi aku tahun ni bukan macam TV3 la, "Disambut meriah,tetapi sederhana" tiap-tiap tahun. Aku, tahun ni memang cukup berjimat cermat. Tapi tidak bererti aku kedekut, cuma budjet aku dilebihkan kepada perkongsian rezeki dengan orang lain a.k.a duit raya. Untuk diri sendiri, memang macam 6-7 tahun yang lepas,konsep recycle baju melayu masih menjadi pilihan aku tahun ni. Cuma tahun ni ada sedikit berbeza sedikit dengan tahun-tahun lepas.

Tang rambut. Rasa macam beraya kat Korea pulak rasanya tahun ni. Apehal?

Terima kasih sudi baca dan singgah sambil makan kueh raya.

14 Rungutan & Aduan:

Rtp Farra Arisha berkata...

mengapa semuanya perlu baru bila tiba hari raya? quite confusing!

whatever happens, selamat hari raya!

EZAN IDMA berkata...

Bro. Sorry bro. Lame x sggah. Lu ada sehat?

HiSaM ! ! ! berkata...

tq ezan, gua mmg menanti kunjungan lu...gua sehat ada..tapi abis....

HiSaM ! ! ! berkata...

farra : itu mungkin mereka yang ada kt msia ni.gua raya kat korea thn ni lain cket.hahaha

Farra Ros berkata...

sepender raya wa kale pink..ku bila lagi??

HiSaM ! ! ! berkata...

Farra : gua polka dot.wakaka...ku?

tieykah berkata...

bro.

selamat hari raya

masih belom terlambat kan?

EZAN IDMA berkata...

lu main2 r bro. kalo sehat lu abis lu ada apa

aleen aiden berkata...

aku pon xkira dah brape hb jugak,aku nk ckp ni.selamat hari raya.maaf kalau ade slh silap. :D

Liyana Zahim berkata...

Slmt hari raya.. Blm lmbt lg kan? Hahahaha... Raye tayah nk meriah sgt.. Nnti lagha nnti.. :P

Syazwan Che Deraman berkata...

nak duit raya.
thanks for the fact!

Saiazuan berkata...

haha sng je an, recycle blk bju2 lama :D

Zul Fattah berkata...

haha.. slamat hari raya...

izfanora berkata...

nie betul-betul edisi last minute.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...