13.2.09

Servis Kereta

Arini aku nk gi servis keta pertama kali dalam idup. So pelbagai soalan aku dah tanya kt mamat2 otai pasal kete kt tempat keje mahupon jenjiran seblh umah. So masing2 pon dengan tenang dan tidak fedup menerangkan dengan teliti pe yg aku kn buat nnt.

Tp de sorg otai ni bukak cite, En S (bukan nama dlm i/c). Pengalaman dia masa servis kete. Biase org akan servis kete ikut mileage kt odometer tu. Tp de kadang yg lebih pon ade...tu biase (mcm aku). Tp cite En. S ni beza cket. Ada skali tu dia gi servis kete n tggu turn dia, de satu kete toyota camry plat singapore tgh servis. Dia pon bebual ngn owner kete tu sorg minah rambut rebond,t-shirt ketat,suar pendek paras atas lutut,tumit tinggi. Spanjang minah ni bli kete ni (tak tau la ni kete dia bli ke,sugar daddy dia bli ke,dia bini no 2 ke, pempuan Datuk bela ke...) dia tak pernah servis kete dia da nak masuk 3 thn da. En S pon tny nape tak jaga kete tu? Mahal tu...... Minah ni ckp nk buang duit sgt buat pe......jaga baik cane pon siap bekilat Rim 16",10 thn kn scrap gak........huh.

catatan : Rajin2 bukak enjin korg tu terutama pempuan la....jgn tekan je pedal minyak tu sedar2 asap dah bekepuk sbb air dalam radiator dah kering. (Tau ke lubang mana nk isi air radiator?jgn isi kat tmpt air wiper sudah........)

2 Rungutan & Aduan:

ZnL.Mlka berkata...

Dia lain Hisam... Saya guna kete burok kena jaga enjin betui betui ler. seblm cukop time atau on the dot kene gi service ....org pompuan tau start & tekan aje !!!

HiSaM ! ! ! berkata...

hahaha....tu realiti la......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...